Persoonlijk

In 2009 ben ik begonnen met het opbouwen van de stamboom van mijn en Lyske's familie. De Brandes en ten Hoeve families. De stamboom bouwde ik op in MyHeritage Family Tree software. Dat programma hielp mij met bronnen en connecties door familielinks voor te stellen van andere gebruikers van het programma. Zo kon ik bijvoorbeeld het onderzochte deel van de Gerkes-familie overnemen van Jan Gerkes. Hij gebruikte namelijk ook MyHeritage, net als vele anderen. Ook ontdekte ik al snel dat je voorzichtig moet zijn met het overnemen van data van andere onderzoekers, omdat aannames ook tot fouten kan leiden die je dan zelf weer overneemt.

Na het opvoeren van meer dan 1000 namen, moest ik het abonnement verhogen en dan jaarlijks een x-bedrag betalen. Dat vond ik iets te overdreven en ging toen op zoek naar een alternatief. Dat heb ik gevonden in Aldfaer, ondanks dat het programma niet zulke mooie grafisch weergaves heeft, is de database wel zeer doeltreffend. Op deze site kom je regelmatig een link naar een parenteel of kwartierstaat tegen wat in een nieuw tabblad of pagina opent. Dit is een grafische weergave vanuit Aldfaer.

 

Ondertussen is de database gevuld met 3352 personen en heb ik diverse fotoarchieven van familieleden digitaal opgeslagen. Diverse publicaties van voorouders verzameld en fotoboekjes samengesteld. Al deze informatie deel ik graag via deze site met de overige familieleden.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved | contact |